Artiklen indeholder reklamelinks

Hoste er i sig selv sjældent et problem, men derfor kan det sagtens være virkelig irriterende. Det kan også have en påvirkning på sådan noget som søvn, og derfor kan hoste ad bagveje være meget forstyrrende for ens hverdag.

Heldigvis findes der et par forskellige midler mod hoste. De virker på lidt forskellig måde, og de har også lidt forskellige formål, fordi der er flere slags hoste.

For at vælge den rigtige hostemedicin, skal man først finde ud af, hvilken type hoste man har. Er hosten tør eller er det en hoste med slim, og i så fald er slimen sej eller tynd? Det er de spørgsmål, man skal stille sig selv, når man skal vælge det rigtige produkt.

Benylan til tør hoste

Er hosten tør, er Benylan et godt valg. Reelt findes der kun to muligheder ved tør hoste, nemlig Benylan og Noskapin. Sidstnævnte er tabletter mod tør hoste, hvor Benylan er flydende.

I og for sig har de to produkter samme mål, nemlig at lindre hoste, så man kan have en nogenlunde normalt fungerende dag eller nat, men de er lidt forskellige.

Noskapin virker ved at lægge en dæmper på den hosterefleks, der naturligt nok får dig til rent faktisk at hoste. Det er den fysiologiske reaktion eller bevægelse i hostet, der bliver hæmmet med Noskapin, men det er anderledes med Benylan.

Benylan er nemlig et såkaldt antihistamin. Det fungerer på den måde, at det optager noget plads inde i kroppen, som ellers ville være blevet optaget af histamin.

Når histamin bliver fanget i nogle bestemte receptorer, oplever man en allergisk reaktion, og det er den, der kan få os til at hoste. Antihistaminer som Benylan optager den plads, som histaminet ellers skulle have haft, og derfor får kroppen ikke signal om, at den skal gå i allergimodus og hoste.

Vælg især Benylan om aftenen

Benadryl nat

Grunden til at Benylan er en god ide især om aftenen er, at det virker beroligende. Det vil sige, at man har lettere ved at falde i søvn om aftenen, fordi kroppen er mere rolig og afslappet, og naturligvis heller ikke hoster på samme måde.

Som nævnt i artiklens indledning kan det være en stor hæmsko i ens dagligdag, hvis man ikke kan sove om natten, fordi man hoster så meget. Derfor er natten et godt tidspunkt at behandle sin hoste.

I forhold til produkter, som virker beroligende eller sløvende, er det naturligvis altid tilrådeligt at læse indlægssedlen for produkterne, inden man indtager dem. Så er man sikker på, man ikke gør noget forkert.

Slimet hoste er noget andet

Hoster man, fordi man har slim i halsen, er det en anden historie. Her hoster man, fordi man gerne vil have slimen hostet op, og derfor er det bedste at hjælpe kroppen til at få de bedste betingelser for at få det slim op.

Er slimen sej, kan man tage et slimløsnende middel, som gør det lettere for kroppen at komme af med det, der sidder i halsen. Når slimen bliver mere flydende, er det mere rart for halsen, og man vil hoste mindre.

Hvis slimen derimod allerede er løs eller tynd, skal man ikke som sådan behandle hosten. Her handler det om at drikke godt med væske, så kroppen har det så godt som muligt, mens den selv arbejder på at komme slimen og den medfølgende hoste til livs.