Artiklen indeholder reklamelinks

Lægevidenskaben har givet os en masse forskellige midler mod alskens dårligdomme, men det er ikke alle, der er positivt stemt over for medicinalindustriens produkter. Heldigvis for dem findes der også naturlægemidler, der kan afhjælpe problemet.

Her menes der ikke kun husmoderråd og bedstemortricks, der også findes utallige af rundt om i verden og på nettet.

Der findes kommercielt producerede produkter, som ikke baseres på stoffer, der er fremstillet i et laboratorium, men på det, der findes i naturen.

Kan Jang med Russisk rod

Kan Jang naturlægemiddel

En af mulighederne er tabletter lavet på naturlægemidlet Kan Jang – en plante, der har hjemme i det nordlige Asien, hvor den også går under navnet ’Sibirisk Ginseng’.

Ginseng kender de fleste efterhånden for dens gavnlige egenskaber, og selvom Russisk rod ikke stammer fra samme gren af plantefamilien som Ginseng, har den sibiriske fætter altså mange af de samme egenskaber.

Russisk rod lindrer forkølelsessymptomer som hoste og træthed, så forkølelsen bliver lettere at holde ud. Kan Jang er naturlig medicin mod forkølelse og er klassificeret som et naturlægemiddel.

Det kan altså købes uden recept på landets online og offline apoteker.

Også til efter forkølelsen

Det er dog ikke kun under forkølelsen, at Russisk rod kan have en gavnlig effekt. Planten – eller roden – har også en gavnlig effekt efter et sygdomsforløb, hvor man egentlig er kommet af med sygdommen, men man stadig ikke er helt på toppen endnu.

Den periode kaldes rekonvalescens, og det er lige præcis tiden efter en overstået sygdom. Det er i denne periode, kroppen reparerer sig selv og det væv eller organer, som måtte have været ramt af den netop overståede sygdom.

Det er det, der giver den træge og trætte følelse, man kan have i kroppen, når den har kæmpet med vira og bakterier gennem et stykke tid.

Trætheden og trægheden er også en af grundene til, at man anbefaler at blive hjemme fra arbejde og skole, indtil man er helt over en sygdom.

Når kroppen er træt, har den mindre at stå imod med over for nye infektioner af virus eller bakterier, og derfor risikerer man ikke blot at smitte sine kolleger eller klassekammerater, hvis sygdommen ikke er helt væk, men man risikerer også en ny sygdomsperiode.

Østens medicin har længe fascineret

Østens medicin

Det er ikke en ny ting, at vi kigger østpå for at finde alternative lægemidler. Østens medicinale traditioner har længe fanget vores interesse, og især inden for naturlægemidler har mange forsøgt sig med asiatisk medicin.

En del af det er helt naturligt, at der vokser andre planter i Asien end i Europa, så med historiske briller har der simpelthen været forskellige muligheder på de to kontinenter.

Mange af de asiatiske traditioner har rødder langt tilbage – som i meget langt tilbage. Især kinesisk medicin har lange traditioner, som kan se så langt som 5.000 år tilbage, når vi taler om eksempelvis ginsengplantens brug som lægemiddel.

Det er dog ikke kun naturlægemidler, som kommer østfra, når man taler om sundhed og velvære. En populær alternativ behandlingsform er akupunktur, som også har sit ophav i Asien.

Akupunktur tilskrives af og til Den Gule Kejser, som regerede i Kina i det tredje århundrede før Kristi fødsel, og behandlingsformen er nævnt i kinesiske skrifter, som er godt 2.000 år gamle.

Vær opmærksom som altid

Selvom der er tale om naturlægemidler, skal man stadig være opmærksom på eventuelle bivirkninger, fordi de findes ved alle typer lægemidler – også de naturlige.

Derfor er det som ved alle andre lægemidler vigtigt at man læser indlægssedlen, der følger med produktet. Har man mistet en indlægsseddel til et lægemiddel, man har stående derhjemme, kan man finde indlægssedler på hjemmesiden www.indlægsseddel.dk.

Er man i tvivl, er det en klar opfordring at tage kontakt til et apotek eller egen læge for at få rådgivning om produktet.