Artiklen indeholder reklamelinks

Efteråret og vinteren er typisk den tid på året, hvor mange mennesker begynder at hoste og hakke. For mange er det en naturlig del af årstidernes skiften, og derfor er det heller ikke alle, der reagerer på anden måde end blot at tage et par dage i sengen og håbe på det bedste.

Hvis sygdommen forsvinder af dette, er der ingen grund til bekymring. Der kan være utallige årsager til, at du blive ramt af hoste. Hvis sygdommen forsvinder ligeså hurtigt som den opstod, har det sandsynligvis ikke været noget alvorligt.

Anderledes kan det se ud, hvis sygdommen ikke forsvinder. På samme måde kan det også være et skidt tegn, hvis hosten rammer, selvom temperaturen er høj og sommeren er på sit højeste. Alt sammen kan tyde på, at der er noget i dine omgivelser, som din krop reagerer på. Og derfor skal du også være opmærksom.

Har du tænkt indeklima?

Det kan være svært at finde frem til, hvad der er årsagen til din hoste. Men hvis det ikke kun er dig, men hele familien der bliver ramt, har det sandsynligvis noget med jeres bolig at gøre. Og her kan indeklimaet spille en stor rolle.

Generelt set handler det om at sørge for, at boligen er både ren og tør. Fugt er en af de helt store syndere, når det kommer til luftvejsproblemer. Og i nogle tilfælde skyldes det, at der er kommet skimmelsvamp i dit hus – noget du skal tage alvorligt. Udover forkølelse kan det også medfører kraftige hovedpine og udslæt, som følge af en allergisk reaktion.

Derfor er det vigtigt, at du hele tiden tænker over dit indeklima, hvis du bøvler med nogle af de overstående problemer. En god start er at huske at lufte ud, gerne flere gange om dagen. På den måde får du skiftet luften i boligen. Derudover kan det være fornuftigt at have lidt planter i hjemmet, fordi de også fungere rensende for luften, samtidig med at de kan optage nogle af de stoffer, som kroppen reagerer på.

Derudover handler det om at sørge for, at du får støvsuget og vasket jævnligt. Støv er noget, som mange mennesker er følsomme overfor, og det kan derfor være årsag til en række allergiske reaktion, såsom forkølelse.

Kom problemerne til livs

Skimmelsvamp

Hvis du har mistanke om, at der kan være problemer med skimmelsvamp i dit hjem, så er det naturligvis en god ide at undersøge sagen nærmere, samt at finde ud af, hvor svampen har ramt. Nogle gange er dette ikke så svært, fordi du med det blotte øje vil kunne se store plamager på dine vægge eller lofter.

Hvis problemet skyldes skimmelsvamp, handler det om at komme af med svampen hurtigst muligt. I nogle tilfælde kan du klare det selv, mens det i alvorlige tilfælde kan kræve professionel hjælp. I nogle tilfælde kan det sågar være nødvendigt at fraflytte boligen en periode, mens arbejdet foregår.

Det er altså ikke uvæsentligt at sørge for, at din bolig ikke er fugtig. Det betyder også, at du skal sikre dig, at vinduer og døre er tætte, så fugten ikke trænger ind her. Derfor kan det være en rigtig god ide at få en drift og vedligeholdelsesplan for din ejendom. På den måde er du sikker på, at der jævnligt bliver tjekket op på din bolig, så du minimerer risikoen for at blive syg af at opholde dig der.