Artiklen indeholder reklamelinks

Du kender det godt. Du har ikke fået lukket et øje hele natten, fordi du konstant er blevet vækket af en tør krillerhoste, som bare ikke vil stoppe. Næste morgen er du slet ikke på toppen, og det kan være svært at vurdere, om du egentlig har fået pådraget dig en forkølelse, eller om der ligger noget mere alvorligt bag, som f.eks. astma eller allergi.

Hoste er ikke farligt…

Mange af os kan godt blive forskrækket, hvis vi bliver vækket af lige pludselig at skulle hoste midt om natten. Men hosten i sig selv er ikke farlig, og er blot en refleks fra kroppen om at skille sig af med et fremmedlegeme i halsen. Det er derfor vigtigt ikke at fortrænge hosten, da dette kan være endnu mere ubehageligt og tilmed skadeligt for kroppen.

Når hosten ikke er farlig, er det fordi, den blot er et symptom på en anden underliggende årsag. Der vil altid foreligge en anden årsag til din hoste, om den er tør eller slimet, og det er derfor yderst vigtigt at undersøge, hvad årsagen til hosten kan være. De hyppigste årsager til, at vi hoster, er forkølelse eller lign. virusinfektioner, men også bronkitis, KOL, bihule- og lungebetændelse samt astma kan være årsager til, at vi hoster.

Få hjælpen når du har tid på apoteket online

Når vi oplever hoste, er det ikke altid, at vi gør noget ved det med det samme, og der kan samtidig være flere årsager til, at vi ikke lige lægger vejen forbi et fysisk apotek. Enten fordi det ligger langt væk fra vores bopæl, eller også er der bare andre opgaver, som er vigtigere at prioritere.

Derfor er det også heldigt, at du har mulighed for at gå på apoteket online, der fungerer præcis som et fysisk apotek, men med den fordel, at du kan sidde hjemme i sofaen og få hjælp. På apoteket online får du gode råd og vejledning til at komme af med din hoste. Her kan du sidde hjemme ved computeren og chatte med apotekets fagpersonale, som kan hjælpe dig med at finde frem til de rigtige produkter baseret på din beskrivelse af hosten og/eller andre symptomer.

Medicin mod hoste

Apoteket online har et stort udvalg af produkter til både tør og slimet hoste. For at du kan få den rigtige hjælp, er det vigtigt, at du undersøger og finder frem til, hvilken slags hoste du har, og eventuelt om du har andre symptomer.

Ved tør hoste kan det være en hjælp at få noget medicin med antihistaminer, som sløver kroppen og mindsker trangen til at hoste. Ved en slimet hoste er det ofte et slimløsende hoste-virkemiddel, som skal benyttes, for at det bliver nemmere at hoste slimen op. Der er dog ingen garanti for, at hostestillende – eller slimløsende midler kan fjerne hosten helt.

Astma – hvilke symptomer skal du lægge mærke til?

Astma er en kronisk tilstand, hvor luftvejene er irriterede, og dette medfører ofte anfald i form af åndedrætsbesvær, åndenød og langvarig hoste. Hosten kan forværres af kulde, og er oftere værre om natten eller om morgenen. Astma vil oftest blive udløst af, at vi indånder forskellige allergener i luften, som kan påvirke vores lunger.

Selvom apoteket er et rigtig godt sted at starte, når du vil have hjælp til at mindske din hoste, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at gå til lægen, hvis du har hostet i længere tid. Lægen kan hermed kigge nærmere på dine symptomer og stille en diagnose. Har du hostet i mere end 4 uger og oplever åndenød eller andre af ovenstående symptomer, skal du kontakte din læge for at finde frem til, om du eventuelt lider af astma eller andre sygdomme.